- Щоб ваш сметанний крем мав ідеальну текстуру, додайте в нього при збиванні яєчний білок.
- Щоб яблука в шарлотці не збилися, а родзинки у кексі не сіли на дно, перед перемішуванням із тістом, припудріть їх борошном.
- Щоб варена квасоля не темніла, не накривайте її кришкою під час варіння.
- Щоб котлети або фрикадельки вийшли ніжнішими і смачнішими, додайте у фарш подрібнену (терту) цибулю або картоплю.
- Маринування в майонезі зробить м’ясо досить м’яким і ніжним. Також можна змішати майонез з гірчицею.
- Рум’яну хрустку скориночку м’ясу можна надати, змастивши його перед запіканням медом, гранатовим соком або розбавленим з водою коньяком.
- Коли варите яловичину, додайте у бульйон помиту бананову шкірку. Це надасть м’ясу м’якості.
- Для панірування замість звичайних сухарів можна використати подрібнені горіхи або кунжут. Або ж змішати їх. Страва в результаті вийде ще смачнішою і цікавішою на вигляд.
- Щоб зробити суп апетитнішим, за 2 хв до завершення готування влийте в нього трішки свіжого морквяного соку.
- Дрібка натуральної ванілі (з тертого ванільного стручка)чудово розкриє смак овочевого салату.
- Підігрівайте посуд перед поданням гарячої страви і охолоджуйте тарілку для подачі холодної – смак їжі буде більш збалансованим і насиченим.
- Додайте дрібку солі в мелену каву перед приготуванням. Це зробить смак напою яскравішим
- Щоб відварений рис вийшов білосніжним, в процесі варіння додайте у воду трішки оцту.
- Щоб жовток вареного яйця при нарізці не кришився і не занадто прилипав до леза ножа, заздалегідь занурте ніж в холодну воду.
- Щоб надати страві легкої часникової нотки і щоб при цьому не переборщити із запахом, натріть посуд зубцем часнику, а потім покладіть туди їжу. Це ідеально працює із салатами!
- Щоб печінка була м’якою, соліть її наприкінці готування.
Post Views: 11