Ніжний сирний десерт з ягодами та орео-коржем

Цей десерт не тільки має чудовий вигляд, він ще й надзвичайно смачний і навіть корисний! Та й у приготуванні немає нічого складного - навіть пекти коржі не треба!

Ніжний сирний десерт із ягодами без випікання

Форма 18 см з високими бортиками. 600 г кисломолочного сиру, 200 г сметани, 3-4 ст. ложки сирого згущеного молока, можна додати цукрову пудру за смаком, 1 п. ванільного цукру, 300 г печива “Орео”, 70 г вершкового масла, 25-30 г желатину, 3-4 ст. ложки води, 3-4 ст. ложки молока, 200 г ягід (можна більше, у мене чорниця та смородина), 1 ст. ложка цукрової пудри.
Печиво подрібнити блендером на дрібні крихти, додати розтоплене вершкове масло, утворену масу перекласти у форму, добре утрамбувавши тісто рукою або стаканом, форму потрібно застелити пергаментом, бортиків не робити, залишити в холодильнику на 30 хвилин.
Желатин розділити на дві рівні частини, до однієї додати молоко, добре розмішати і залишити на 10-15 хв. Сир, сметану, згущене молоко, ванільний цукор змішати між собою і також розділити навпіл.
Желатин підігріти на водяній бані до повного розчинення і додати до частини сирної маси, розмішати, вилити у форму для застигання (краще на ніч поставити у холодильник). Другу частину сирної маси теж поставити в холодильник.
А наступного дня другу частину желатину замочити водою, залишити на 10-15 хвилин. Ягоди збити блендером, протерти через сито, до ягідного пюре додати цукрову пудру, довести масу до кипіння, проварити ще
1 хвилину і залишити охолоджуватись. Після повного охолодження ягідне пюре змішати з другою половиною сирної маси, можна ще підсолодити за смаком, додати підігрітий на водяній бані желатин, все добре вимішати.
Дістати форму із холодильника, на застиглу сиркову масу вилити ягідну частину і знову поставити форму в холодильник.
Кількість желатину можна регулювати під себе: якщо любите більш щільні десерти – додати більше(до 30 г) і навпаки.
Кількість ягід теж може бути різна, все залежить від того, якого кольору десерт ви б хотіли бачити.

Рецепт і фото Світлани Чепурної

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook