рецепти пісних пирогів

Постуйте смачно: чотири рецепти пісних пирогів

Ми зібрали чотири вдалі рецепти смачної пісної випічки (пиріг, апельсиновий і банановий кекс, бісквіт). Ніхто навіть не здогадається, що вони без масла, маргарину, яєць, сметани та молока!
Дотримуватися посту – це не означає голодувати. Слід відмовитися від м’яса, яєць, молочних продуктів. Однак при цьому під час посту можна харчуватися смачно і різноманітно. Варто збагатити свій раціон овочами, фруктами, крупами. Замінити м’ясо можна бобовими, які містять багато білку. А збагатити раціон корисними жирами допоможуть горіхи та насіння.
Не обов’язково під час посту відмовлятися від солодощів. Цукерки можна замінити на сухофрукти. Складніше знайти заміну випічці, адже для приготування смачного пухкого тіста потрібні яйця, молоко, сметана, масло, маргарин – а всі ці продукти під час посту заборонені.
Однак не треба засмучуватися, якщо ви полюбляєте солоденьке. Їх небагато, але таки є хороші перевірені рецепти смачної пісної випічки. Такі пироги виходять пишними, ароматними. Їх можна використовувати як основу для приготування пісних тортів та десертів. Або ж їсти як самостійну страву до кави або чаю.
Ми зібрали для вас чотири вдалі рецепти пісних пирогів. Ніхто навіть не здогадається що вони без масла, маргарину, яєць, сметани та молока!

Рецепти пісних пирогів

Бісквіт “Божевільний” (Crazy Сake) – вологий, пишний, смачний навіть без крему

  • 3 скл. борошна, 1,2–2 скл. цукру, 1 ч. ложка солі, 2 ч. ложки соди (або 3 ч. ложки розпушувача), 0,5 скл. какао, 3/4–1 скл. олії, 2 ст. ложки оцту, 1 п. ванільного цукру, 2 скл. холодної кип’яченої води (або кави).

Просіяти борошно, додати цукор, сіль, соду і какао й перемішати. Змішати олію з оцтом і водою. Влити рідку суміш у борошняну і перемішати віничком або виделкою до однорідної маси. Випікати в розігрітій до 170–180 градусів духовці протягом 30–40 хв, перевіряти готовність дерев’яною зубочисткою. Можна пекти у мультиварці (приблизно 1 год + 20 хв на підігріві, не відкриваючи). Остудити у формі.

Готовий корж можна: з’їсти як кекс; змастити помадкою, шоколадом, варенням абощо; розрізати, перемазати кремом і сформувати торт; заморозити, замотавши у кілька торбинок, щоб не набрався запахів.

Перемазувати можна кремом із маскарпоне, збитим зі згущеним молоком або цукровою пудрою (якщо нема маскарпоне, заморозьте кефір або кисляк, а потім викладіть лід на друшляк, встелений марлею, дайте розтанути і повністю стекти сироватці). Також можна використовувати сметанний, заварний або будь-який інший крем.

Пісний апельсиновий кекс – до речі, за цим рецептом і коржі для пісного торта можна спекти

  • 400-450 г борошна, 100 мл олії, 100 мл води, 1 ч. ложка оцту, 1 ч. ложка соди, 0,5 ч. ложки кориці, 1 апельсин, 200 г цукру, 150 г родзинок. Для кольору можна додати дрібку куркуми.
З апельсина зняти цедру і вичавити сік. У миску викласти цукор, олію, воду, сік, гашену соду. Можна додати цедру апельсина  буде ще ароматніше. Перемішати й поступово ввести борошно й корицю. До промитих і сухих родзинок додати 0,5 ст. ложки борошна, ретельно вимішати й додати до тіста. Форму змастити олією, посипати борошном й викласти тісто, поставити у розігріту до 180 ОС духовку, випікати близько ОС. Виймати з форми коли охолоне. Можна пекти у вигляді кексу або коржів для торта. Рецепт Людмили Лисецької

Швидкий банановий кекс

  • 2 банани, 80 г цукру, 120 мл рослинної олії без запаху, 200 г пшеничного борошна, 1 ч. ложка кориці, 1 г ваніліну, або чайна ложка ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача для тіста, 1/3 ч. ложки соди, 2 ст. ложки кунжуту.

Пом’яти в тарілці банани виделкою в пюре. Додати олію, цукор і кунжут. Перемішати. Потім всипати в місткість борошно, зверху на нього – корицю, соду і розпушувач. Перемішати всі інгредієнти.

Змастити форму вершковим маслом, а зверху припудрити борошном. Щоб видалити зайве борошно, яке налипне на стінки форми, треба її перекинути догори дном і трохи стукнути зверху. Викласти тісто для бананового кексу у форму і поставити у духовку. Випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів. Посипати пудрою. Кунжут в пісному кексі можна замінити на інші корисні добавки – родзинки, насіння чіа, соняшника, подрібнені горіхи.

Пісний пиріг з вишнями

  • 0,5 л чаю або кави, 1 ст. ложка меду, 2 ст. ложки олії, 4 скл. борошна, 0,5-літрова банка вишень у своєму соку (сік не зливати!), 2 ч. ложки соди (оцтом не гасити!).

Заварити 0,5 л чаю або кави на ваш смак, дати трошки охолонути. Додати туди 1 ст. ложку меду, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки олії, 4 скл. борошна, добре розколотими. Потім в окрему посудину вилити 0,5-літрову банку вишень у власному соку (сік не зливати!), додати 2 ч. ложки соди, перемішати і залишити на 5 хв (воно буде шуміти, пінитися, на колір стане синім), тоді з’єднати вишні з тістом, добре розмішати. Вилити на велике деко, застелене пекарським папером, пекти при 180 ОС близько 40 хв. Виходить дуже смачно, швидко і корж високий виростає. Рецепт Катерини Фалінської

Радимо також приготувати інші пісні пироги за перевіреними рецептами від господинь:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook