Правила літнього харчування

На відпочинку без організованого харчування уникайте приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки

У випусках новин мало не щодня говорять про масові спалахи гострих кишкових інфекцій. Немиті овочі, салати з супермаркету, харчові продукти з простроченими термінами зберігання стають чудовим живильним середовищем для швидкого розмноження інфекції цієї групи. Симптоми недуги традиційні: людина відчуває нездужання, слабкість, головний біль. Пізніше виявляються характерні ознаки кишкових інфекцій: підвищення температури, біль у животі, блювота, часті рідкі випорожнення.

Медики застерігають: якщо несвоєчасно звернутися по медичну допомогу, хвороба може набути тяжкого перебігу, особливо у дітей до року. Аби уникнути отруєння, варто дотримуватися правил профілактики кишкових інфекцій улітку.

Під час мандрівок вода для миття посуду, рук має бути профільтрована і проварена, для пиття та приготування їжі майте з собою запас питної води.

При купівлі продуктів та напоїв обов’язково звертайте увагу на терміни та умови зберігання харчових продуктів. Зберігайте продукти харчування тільки у спосіб, зазначений на упаковці та у встановлений термін.

При купівлі будь-якого продукту у торговельній мережі вимагайте у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку реалізованої продукції.

На відпочинку без організованого харчування уникайте приготування багатокомпонентних страв, що не мають достатньої термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо). Не готуйте продукти з запасом. Приготовлені страви бажано споживати одразу, а в разі їх повторного споживання вони мають бути піддані повторній термічній обробці. Зберігання виготовленої страви без холоду не має перевищувати двох годин.

Перед приготуванням їжі та перед її вживанням обов’язково мийте руки з милом.

При тяжкому стані хворого негайно викликати «швидку допомогу».

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook