сирний рулет з м'ясом

Сирний рулет з м’ясом – король серед закусок

Сирний рулет - це та закуска, яка завжди іде на ура. Її можна подавати як окрему страву або разом із м'ясною нарізкою. А ще можна експериментувати з начинками - і щоразу буде новий смак!

Сирний рулет з м’ясом – чудова закуска на святковий стіл або доповнення до м’ясного асорті. Красиво, смачно, усім подобається! А ще готується швиденько і можна експериментувати з начинкою!

Сирний рулет з м’ясом

  • Форма 30Х32 см.
  • 300 г твердого сиру, 3 яйця, 3 ст. ложки з чубком сметани, 500 г курячого філе (у мене змішаний фарш), 1-2 цибулини, 1 морквина, сіль, перець, спеції, зелень за смаком. 

Начинка

Потушкувати крупно натерту моркву з дрібно нарізаною цибулькою. Філе прокрутити через м’ясорубку або блендер, сіль, перець, приправи за смаком, обсмажені овочі, добре вимішати. Фарш може бути будь-який, змішаний чи за смаком (якщо фарш дуже сухий, то дати кілька ложок води).

Основа

Сир крупно натерти, додати яйця, сметану, сіль за смаком (сир солений, то я не даю) усе розмішати. Застелити деко якісним пергаментом, вилити масу та рівномірно розрівняти. Випікати в розігрітій духовці до 200 ОС 10-15 хвилин, щоб розплавився сир та став однорідним.
Вийняти сирний корж з духовки, зверху рівномірно та легенько розподілити фарш, згорнути в щільний рулет за допомогою пергаменту.
Вкрити рулет фольгою/пергаментом та випікати ще 20-25 хв.
Тушковані овочі краще просушити на рушничку від зайвої олії, якщо фарш жирненький. Всередину я ще клала в’ялену сливу домашню, можна чорнослив, курагу, горіхи, оливки – все за смаком.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати інші закуски за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook