запечені овочі

Запечені овочі: як звичайну страву перетворити на смакоту

Смачно приготувати запечені овочі - неабияке завдання. У пригоді стане цей перевірений рецепт. Просто, апетитно і на столі красиво!

Запечені овочі

  • Форма 24 см.
  • 1 великий кабачок (не старий, у мене вже запечений), 2 середніх баклажани (уже запечені), 1 велика сира цибулина (у мене фіолетова), 1 великий сирий болгарський перець, 2 середніх помідори (сирі), 100 г сиру твердого (який добре плавиться), 2 ст. ложки олії, зелень, сіль, перець, часник.
Форму для випікання змастити олією і по колу по черзі на ребро викласти всі овочі, які у вас є в наявності, сирі і запечені. В окремому посуді змішати олію з часником, сіллю, перцем, улюбленими травами і цією сумішшю полити овочі. Сир потерти на терку з великими вічками і викласти на овочі.
Форму накрити фольгою, зубочисткою зробити чимало дірочок, щоб випаровувалася рідина, і поставити випікати хвилин на +/-25 при 200 °C. Але орієнтуйтесь на свою духовку. За хвилин 7-8 до кінця запікання зняти фольгу і дати можливість сиру зарум’янитись. Якщо ви будете використовувати всі сирі овочі, то час запікання збільшиться.
Порада господині: сюди можна додавати картоплю, гриби, м’ясо, ковбасу, робити будь-яку засмажку, – від цього смак страви стає ще кращий і кожен раз інший.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Радимо також приготувати запечені овочі за іншими рецептами:
  • Рататуй. Найсмачніша овочева страва, яка смакуватиме і чоловікам, і дітям
  • Овочі-гриль. Рецепт маринаду та пряного сметанного соусу

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook