Овочі-гриль. Рецепт маринаду та пряного сметанного соусу

Овочі-гриль - це, мабуть, найпростіше, найшвидше, а для мене - і найсмачніше, що можна приготувати на мангалі. А ще й із соусом... Усе робиться елементарно, тільки треба знати деякі секрети.

Овочі-гриль

Овочі: 1 кабачок, 1 баклажан, 300 г печериць, 2 печини, 5 маленьких цибулин. Маринад: 100 мл соєвого соусу, 100 мл олії, перець. Соус: 150 г сметани, 3 ч. ложки гірчиці із зернами, 3 зубці часнику, неповна чайна ложка солі, перець, пучок кропу.

Усі овочі порізати скибками приблизно однакової товщини (десь 1 см), а печериці – товстіше (1,5 см, у процесі маринування вони трохи зменшуються і можуть під час перевертання випадати крізь отвори у решітці). Баклажан порізати кільцями, посипати сіллю, відставити на 15 хв, щоб пустили сік і вийшла гіркота, потім сполоснути. Кабачки порізати кільцями, перець смужками, печериці (залежно від розміру) скибками, четвертинками або половинками, цибулинки – четвертинами (якщо великі – кільцями). Усі овочі полити соєвим соусом і перемішати. Залишити на 15 хв, полити олією і перемішати. Для маринування овочів достатньо 30-60 хв. Більше не треба, бо стечуть соком.

Перед тим як викладати овочі, решітку змасти олією за допомогою пензлика, об овочі не приставали. Викласти овочі, смажити не над вогнем, а над жаром, з обох боків, але не пересушити.

Дуже смакують овочі-гриль зі сметанним соусом.  Для приготування соусу змішати усі інгредієнти, дати постояти 15 хв.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook