Штучний липовий мед (із липового цвіту)
250 квіток липи, 1 л води, 0,5 л цукру.
250 квіток липи промити і закип’ятити у 1 літрі води. Настоювати 1 добу, процідити, додати 0,5 л цукру (можна трохи більше), ваніль. Варити до загустіння.
За корисними властивостями штучний липовий мед поступається натуральному, однак кажуть, що він все-таки зберігає певну користь. А тому його доцільно додавати у чай при застуді.
Готовий штучний мед смачно їсти з млинцями, налисниками. Із додаванням штучного липового меду можна готувати ароматні напої: лимонади, морси, мохіто тощо. Ним можна підсолоджувати чай та компоти. Такий мед додають у випічку, в рецепті якої вказане використання штучного меду.
Спробуйте приготувати випічку з використанням штучного меду. Ось кілька рецептів:
Post Views: 242