сирник сльози ангела рецепт

Сирник “Сльози ангела” – пекла вже 15 разів і ще буду!

"Сльози ангела", мабуть, найніжніший сирник. На смак це щось середнє між суфле і сирником, просто тане у роті! Це один з найкращих рецептів!

Сирник “Сльози ангела” (“Золота роса”, “Ранкова роса”, “Сльози Валенсії”) виходить ніжний, наче суфле. Він таким смачний, що усім подобається. Я його вже пекла разів 15, не менше. І буду пекти знову і знову, бо це смакота неймовірна!

Сирник “Сльози ангела”

  • Рецепт розрахований на форму 25Х35Х6 см. Я готувала пів порції у формі 26 см. 
  • Тісто: 125 г масла або маргарину, 1 яйце, 120 г цукру, 2 жовтки, 400 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
  • Сирна маса: 1,8 кг сиру, 250 г цукру, 4 жовтки, 2 яйця, 750 мл молока, 2 п. пудингу по 40 г або 80 г крохмалю.
  • Білковий шар: 6 білків, 220 г цукру. 

М’яке масло збити з цукром, жовтками, яйцем, додати борошно, розпушувач, замісити м’яке тісто. Накрити плівкою, залишити відпочити.

Сир перемолоти блендером, додати цукор, жовтки, яйця, збити. У молоці розчинити пудинг, розмішати, влити до сирної маси, перемішати до однорідності. Маса виходить рідка.

Тісто розкотити на пергаменті товщиною 1 см, перенести у форму, сформувати високі бортики, щоб не витикла сирна маса. Вилити сирну масу. Пекти при 200 ОС 40 хв.

Через 30 хв після початку випікання починати збивати білки. 6 білків збити до піни, поступово ввести цукор, збити до стійкості. Перекласти у кондитерський мішечок або викладати ложкою.

Через 40 хв після початку випікання дістати сирник з духовки, одразу викласти збиті пілки і поставити назад у духовку допікатися 20 хв при 180 ОС (краще увімкнути конвекцію). Повністю охолодити у формі.

Рецепт Лілії Цвіт, пекла і фотографувала Мар’яна Бородовська

Радимо також інші перевірені рецепти сирників:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook