Пастила з абрикосів «Солодке побачення»
- Абрикоси, цукор, яблука.
1 кг абрикосів розварити в 250-300 г води, перетерти через сито. Додати 1 кг цукру на 1 кг абрикосового пюре і варити в широкій каструлі, помішуючи лопаткою. Пастила готова, якщо в охолодженому вигляді вона має густину желе. Перш ніж зняти її з вогню, додати дрібку лимонної кислоти. Теплу пастилу вилити на деко, вистелене пергаментним папером, залишити, щоб підсохла. Застиглу пастилу нарізати на шматочки і, поки не засохла, пересипати цукровою пудрою.
Щоб пастила краще загусла, можна додати до 1/3 частини пюре з айви чи яблук.
Радимо також приготувати: