Сирні рогалики
- 220 г сиру, 80 г цукру (пів стакана), 100 г вершкового масла, 200 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, дрібка солі, ванільний цукор (за смаком), кориця мелена (за смаком).
Розім’яти сир з розм’якшеним маслом, додати цукор, сіль, ванільний цукор і перемішати до однорідної маси. Потім поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем і замісити м’яке тісто. Загорнути його в пакетик і покласти в холодильник на 30-40 хвилин.
Після цього розділити тісто на дві частини. Кожну частину розкотити в коло і поділити на 16 частин. Для декоративного ефекту можна зробити фігурні прорізи в кожному шматочку. Далі кожну частину можна або скрутити, або посипати сумішшю кориці та цукру перед тим, як скрутити.
Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 30 хвилин. Після випікання охолоджені рогалики посипати цукровою пудрою.
Порада: зробіть одразу дві порції, бо однієї вистачить на одне деко, і вони дуже швидко зникнуть, особливо, якщо вдома є дітки.
Рецепт і фото Людмили Барановської
Радимо також приготувати:
- Пісні рогалики. Без масла, маргарину і яєць
- Рогалики на мінеральній воді: рецепт – люкс!