“Ураган” на зиму без стерилізацій
Пропорцій на одну банку об’ємом 3 л або дві банки по 1,5 л.
На дно баночок покласти: лавровий листок, половину листочка хрону, парасольку кропу, зубець часнику, кілька кілець цибулі, кілька кілець моркви, 5-8 горошин чорного перцю. Далі викласти овочі: помідори, огірки, маленькі патисони або трішки більший розрізати на скибочки. Виклавши половину овочів, покласти кілька гілочок петрушки, далі знов овочі. Можна класти цвітну капусту (перед цим зварити), кабачки шматочками тощо.
2 рази залити банки з овочами окропом, дати постояти по 15-20 хв, накривши кришками, а третій раз – залити киплячим маринадом, закрутити стерильними кришками, перевернути догори дном, вкутати.
Зробити маринад із першої води, яку зіллєте з банок (її треба злити в каструльку): додати 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки оцту, 2 ст. ложки солі. Закип’ятити, насамкінець додати оцет, залити овочі.
Рецепт Олени Купчишеної. Фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати:
- Консервована квасоля з овочами. Баночку відкрив – і наївся!
- Помідори консервовані у дуже смачному пряно-солодкому маринаді