Фокача з часниковою олією

Традиційний італійський хліб має безліч варіантів приготування. Але з часником, морською сіллю та спеціями - класика середземноморської кухні.

Інгредієнти:
70 мл оливкової олії, 3–4 г сухих дріжджів, 170 мл газованої води, 270–300 г борошна, 4 зубці часнику, 2 ч. ложки солі, 1 ч. ложка цукру, морська сіль для посипання.

Розігріти у сковороді олію, додати дрібно порізаний часник, обсмажити до світло-золотистого кольору. Не пересмажити! Олію процідити, охолодити.

Дріжджі розтерти з цукром, додати трохи води, розмішати, залишити на 10 хв. Додати решту води, замісити з борошном. Насамкінець додати сіль і 50 мл часникової олії. Накрити, залишити на 1 год.

Розпластати у прямокутник, скласти утроє і ще раз удвоє, накрити, залишити ще на 20 хв. Духовку розігріти до 240 °С разом із деком. Тісто розпластати на промащеному олією пергаменті. Змастити паляницю часниковою олією, посипати морською сіллю, можна італійськими травами, сушеним базиліком. Перекласти на деко, зменшити температуру до 220 °С, пекти 10–12 хв.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook