Суперові мариновані огірки без заморочок
На дно стерильних літрових банок кладем перець горошком, духмяний перець, лавровий листок, 5-7 цілих зубців часнику (на 1 хв кинути їх у каструлю 1, про неї буде написано далі), 1 парасольку кропу.
Беремо 2 каструлі: у першу наливаємо 2 пляшки оцту 9 % і ставимо на вогонь, щоб закипіло. У другу – наливаємо 1 літр води + 2 ст. ложки солі +1 ст. ложку цукру (я роблю зразу на літрів 4), довести до кипіння. Коли в першій каструлі закипить оцет, кидаємо туди помиті і обрізані від хвостиків огірки і не відходимо ні на хвилину, бо все дуже швидко! Тільки огірки почали міняти колір – виймаємо їх у стерилізовані банки (не чекаємо, поки весь огірок поміняє колір, щоб не переварити!). Коли банка вже наповнена огірками, злити з неї оцет, що стік з огірків, щоб не були кислі, і залити киплячим маринадом (без оцту) (маринад повинен кипіти на момент заливання) закрутити і не вкутувати. Готово. Повірте, все робиться дуже швидко!
До речі, оцет я не виливаю, переливаю у 3-літрову банку і зберігаю до наступного разу, тільки доливаю за потреби. Оцет поміняє колір – це не страшно.
Рецепт Лєни Щербаченко
Спробуйте також приготувати:
- Мариновані огірки “Любов з першої банки”. Рецепт не проміняю на жоден інший!
- 5 перевірених рецептів консервованих салатів з огірків