Закуски на крекерах
Це дуже просто і красиво. А якщо знайдете у продажу якісь цікаві крекери – усім сподобається. Із паштетом, викладеним за допомогою кондитерської торбинки з фігурною насадкою, – така закуска неодмінно прикрасить ваш стіл!
Рецепт смачного горіхово-сирного паштету можете прочитати тут, а рецепт ніжного печінкового паштету із коньяком – тут.
Закуски у сирних кошиках
Кошики із сиру мають направду розкішний вигляд, хоч і готуються зовсім просто. Треба натерти сир, посипати його на розігріту сковороду із антипригарним покриття, а коли він прохи розплавиться – перекласти “млинець” на перевернути догори дном склянку або форму для випікання кексів. Такі кошики можна приготувати за день до свята, а безпосередньо перед подачею на стіл начинити. Найкраше підійдуть салати, які не пускають сік.
У таких кошиках можна подати салат з куркою, оливками та арахісом. Його рецепт – тут.
Закуски у кошиках із тостового хліба
Все просто: візьміть тонку скибку тостового хліба, злегка розкотіть, складіть у форму для мафінів, надаючи форму кошика, і кілька хвилин запечіть у духовці до рум’яності. А коли охолоне, викладіть салат. Найкраще це робити перед самим застіллям.
9 рецептів оригінальних салатів із доступних продуктів читайте тут.
Тарталетки із лаваша
Візьміть тонкий лаваш, виріжте із нього кола і покладіть у форми для мафінів або на решітку і підсушіть у духовці до затвердіння. А далі всередину викладайте улюблені закусочки.
Які закуски із лаваша можна приготувати, читайте тут.
Закуски у їстівних ложках
Візьміть готове листкове тісто, виріжіть із нього ложки (трохи більші за розміром, ніж чайні) і зпечіть до готовності. У таких ложечках смакуватимуть різні паштети і муси.
У таких ложечках можна подати смачний угорський яєчно-горіховий паштет (рецепт – тут) або паштет із курячих шлунків (рецепт – тут).
Замість тарталеток – воловани із листкового тіста
Воловани можуть бути круглими, квадратними або прямокутними. Для їх приготування треба із листвого тіста вирізати кола однакового розміру; у половині з них вирізати дірочку, щоб утворився бублик. Далі взяти коло, змастити його білком і покласти наверх “бублик”. В результаті після випікання утвориться “колодязь”, в який можна покласти начинку. Також можна просто випекти прямокутники, розрізати і покласти всередину щось смачненьке. Або зробити мінітрубочки і начинити паштетом.
Детальніше про те, як приготувати воловани, читайте тут.
Варені яйця – смачно і красиво
У ролі контейнера для закуски може бути варене яйце, а саме білок. Для більш ефектного вигляду його можна підфарбувати буряковим соком.
Дуже смачні яйця, фаршировані сиром і горіхами. рецепт – тут.
Профітролі – чудова ідея для закуски
Профітролі можуть бути не тільки солодкими, із кремом та фруктами, а й солоними – із різними салатними і паштетними начинками. Адже готуються із несолодкого заварного тіста. На столі такі закуски дуже симпатичні. Перевірений рецепт заварного тіста для профітролів можете взяти тут.
Торбинки із млинців
Такі можна зробити зі звичайних налисників, подавати холодними із салатами, або гарячими із м’ясом, грибами і твердим сиром. Смачно і гарно!
Дуже смачна начинка у “Панських торбинках”. Рецепт – тут.
Закуски у багеті та крусанах
Це один із найпростіших способів оригінально подати закуску. Достатньо купити тонкий багет, порізати його брусочками, вибрати м’якуш, залишивши дно, і наповнити начикою. Також можна начинити порожні мінікрусани або мініатюрні булочки для бургерів.
Рецепти найкраших начинок для тарталеток, профітролів, волованів та інших закусок дивіться тут.