Паштет із курячих шлунків
1 кг курячих шлунків, 3 цибулини, 2 морквини, 80 г масла, 1 ч. ложка цукру, 20 мл олії, 3 лаврові листки, 2 ст. ложки коньяку, сіль, чорний і запашний перець.
- Шлуночки очистити від плівок і жиру. Залити водою, додати спеції і лаврове листя. Варити приблизно 2 год до м’якості, посолити.
- Відкинути на друшляк, дрібно порізати, обсмажити на маслі (40 г), додати коньяк і тушкувати 5 хв.
- В окремій сковороді обсмажити цибулю і моркву на олії, всипати сіль, перець і цукор, перемішати. Додати шлунки, трохи бульйону, накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 10 хв.
- Змолоти до однорідності. Розкласти у форми, розрівняти верх, залити розтопленим маслом (40 г). Поставити в холодильник до застигання масла.