Ягідні соуси до м’яса дуже популярні у різних кухнях світу. Вони чудово доповнюють смак свинини, яловичини і птиці. Соковитий стейк, шашлик або просто шматок добре спеченого м’яса завдяки ягідному соусу по-новому розкриває свій смак. Страва набуває абсолютно нового, незвичайного звучання. Завдяки соусу з ягід, наприклад, порічки ви зможете здивувати навіть вибагливих гостей, які звикли до делікатесів.
У сезон, коли достигають порічки, обов’язково приготуйте хоча б кілька баночок ягідного соусу.
Соус з порічок
800 г порічок, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка солі, 1 лавровий листок, 1/3 ч. ложки меленого гострого червоного перцю, 1/3 ч. ложки кориці, 1/3 ч. ложки меленого мускатного горіха, 0,5 ч. ложки карі, 3 шт. гвоздики, 1 цибулина (кубиками), 2-3 шт. духмяного перцю, 1 ч. ложка насіння гірчиці, 2-3 листки чорної смородини.
Усе в каструлі перемішати і варити 35-40 хв. Як трошки охолоне, перетерти через сито, додати 1 ч. ложку оцту, варити ще 10 хв, закрутити. Я закручувала в маленькі баночки типу як з гірчиці чи ікри.
Рецепт Анжели Федорчук
Спробуйте також приготувати: