Як смачно приготувати часникові стрілки
Часникові стрілки зірвати (краще готувати одразу, бо за кілька днів у холодильнику стають твердими і жорсткими), помити і порізати на смужки довільного розміру. Далі все в сковорідці в невеликій кількості олії обсмажити до зміни кольору, додати сіль, перець за смаком. Додати ще 1-2 ст. ложки сметани і тушкувати ще близько 3 хв. Перекласти в тарілку (я роблю це щипцями, щоб не було зайвого жиру) і смакувати.
Це чудовий гарнір до м’яса, але ще частіше ми з’їдаємо стрілки без нічого – як самостійну страву. На смак нагадує стручкову квасолю-шпарагівку або гриби (якщо готувати у сметані), вираженого запаху часнику не мають, на смак – як якийсь заморський делікатес.
Можна страву урізноманітнити. Спершу стушкувати порізану моркву та цибулю, далі додати стрілки. Обсмажені стрілки можна посипати кунжутом. Наприкінці приготування до стрілок можна додати домашній сир. Замість сметани – полити соєвим соусом.
Рецепт і фото Оксани Копиняк. Більше рецептів цієї господині можна побачити тут.
Приготувати часникові стрілки на зиму можна за одним із цих рецептів:
Post Views: 27