Кухня Рецепти

Ідеальне безе і топери для торта

У вас все вдасться з першого разу! Безе цим рецептом виходить чудовим: гарно тримає форму, не тріскається при випіканні, добре висихає і смачне. З нього можна робити як тістечка-безешки, так і топери для торта.

13.03.2020 16:42

Безе

120 г білка (кімнатної температури), 250 г цукру, 1/3 ч. ложки лимонної кислоти, ваніль.

Принцип приготування такий самий, як крему “Мокре безе”. Поставити у каструлі воду для водяної бані, нагріти до закипання. У меншій каструльці злегка збити білки з цукром і лимонною кислотою (1 хв). Поставити на водяну баню (дно каструльки не має торкати води). Збивати на максимальних обертах до стійкої глянцевої маси приблизно 8–10 хв. Маса має почати накручуватися на вінички, а біля стінок каструлі утворюються нірки. Тоді зняти з водяної бані, додати ваніль і продовжити збивати ще 1 хв. За потреби, додати барвники (на фото – із сухими харчовими барвниками: дрібку сипнути на краплю води, перемішати зубочисткою, змішати із кремом) і за допомогою кондитерської торбинки відсадити тістечка на пергамент. Він має бути якісним, просиліконеним. Щоб палички добре трималися, спершу викласти смужку крему, на неї покласти паличку, злегка її втопити в крем, а зверху викласти квіточку або іншу фігурку. Сушити при температурі 70 ОС із конвекцію приблизно 3 год.