помідори половинками

Смачні консервовані помідори половинками. Три хороші рецепти із мого записника

Мої улюблені консервовані помідори – половинками. Для себе я обрала три найбільш вдалі рецепти: медові, свекрушині і салатні помідори.

«САЛАТНІ»

  • 25-30 невеликих помі­дорів, 5-6 цибулин, 10-12 зубців часнику, зелень, 5-6 лаврових листків, 20 горо­шин чорного перцю, 1,5 л води, 4 ст. ложки солі, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки оцту, олія. Можна готувати з базиліком, нерафінованою олією і винним оцтом.

На дно банки покласти перець, лавр, часник, кільця цибулі, зелень. Укласти роз­різані навпіл помідори зрізам донизу, накрити кільцем ци­булі. Закип’ятити воду з цу­кром і сіллю, зняти з вогню, додати оцет. Залити в банки. Стерилізувати 10-15 хв. За­лити в кожну банку по 1 ст. ложці олії. Закрутити.

«СВЕКРУШИНІ»

  • Помідори, перець дух­мяний (горошок), гірчиця (зерна), часник, оцет, цукор, сіль, петрушка.

Помідори розрізати на­впіл. На дно літрової банки покласти 3 зубці часнику, 2 ч. ложки зерен гірчиці, 2 горо­шини духмяного перцю, пе­трушку. Укласти помідори розрізами донизу. Зварити маринад: 1 л води, 3 ст. лож­ки цукру, 1 ст. ложка солі, 50 г оцту, закип’ятити. Гарячим залити помідори, стерилізу­вати 12 хв. Закрутити і пе­ревернути догори дном. Не укутувати.

«МЕДОВІ»

  • На трилітрову банку: 1-1,5 кг помідорів (найкраще сорту Сливка), 1 цибулина, 1,5 л води, 1,5 ст. ложки солі, 6 ч. ложок цукру, 1,5 ст. ложки меду, 2 ст. ложки оцту (9%), 2 лаврові листки, по 4 гороши­ни чорного і духмяного пер­цю, 3 бутони гвоздики.

Сухі помідори порізати навпіл горизонтально, пло­доніжки вирізати. Цибулю порізати кільцями. У стери­лізовані банки викладати шарами помідори і цибулю. Зверху покласти перець, гвоз­дику і лавровий листок. Для маринаду у воду додати сіль, цукор і мед, довести до ки­піння. Пінку зняти. Вимкну­ти вогонь, додати оцет. За­лити помідори маринадом, накрити кришкою і стерилі­зувати 7 хв. Закрутити.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook