Кухня Рецепти

Домашня курка-гриль з апетитною скоринкою, запечена у духовці. Секрет – у глазурі!

Кожен має свій власний рецепт маринування і запікання курячого м’яса. Хочу поділитися з вами своїм найкращим рецептом запікання цілої курки вдома. Смак і аромат не передати словами! М’ясо виходить соковите, смачне, гарно приправлене і дуже ароматне, а зверху – апетитна скоринка!

10.11.2020 14:46

Домашня курка-гриль, запечена у духовці

  • Невелика курка (до 2 кг), приправа для курки (1 шт.), сіль і перець за смаком, 5 ст. ложок соєвого соусу, 2 ст. ложки олії.
  • Глазур для скоринки: 1 ст. ложка меду, 1 ст. ложка гірчиці, 0,5 ст. ложки кетчупу, сіль, перець за смаком, копчена паприка (за бажанням).

Курку розрізати ножицями по хребту з одного боку, потім з іншого. Одним словом, вирізати хребет. У глибокому посуді натерти курку сіллю, перцем, олією, соєвим соусом та приправами і залишити мінімум на 2 год.

Підготувати деко і решітку. У деко налити воду і зверху поставити решітку. На решітку покласти замариновану курку. Духовку розігріти до 180 ОС. Запікати курку 1,5 год. При проколюванні зубочисткою повинен витікати прозорий сік. Тоді нанести кісточкою глазур для скоринки і запікати ще 20-30 хв. Все, смакота готова!

Рецепт і фото Надії Бутин

Спробуйте також приготувати:

Чкмерулі (курка по-грузинськи)

Голодній кумі курка на умі. 5 смачних страв із курятини