Маківник
- Тісто: 500 г борошна, 250 мл молока (теплого), 1 яйце, 50 г масла, 70 г цукру, 7 г сухих дріжджів, 0,5 ч. ложки солі.
Усе замішати (я робила в комбайні, насадка «гак»). Тісто м’яке і не липне до рук. Поставити в тепле місце, щоб збільшилось в 1,5 раза.
- Начинка: 300 г сухого маку (я брала готовий перемелений), 150 г цукру, 200 мл молока, 50 г масла, 9 г ванільного цукру, 1 білок.
Мак + цукор + молоко – збити блендером до однорідної маси. Додати масло і поставити трошки на вогонь, щоб масло розтопилося, постійно помішуючи. Коли вистигне, додати ванільний цукор і білок, добре розмішати.
З тіста можна зробити один великий рулет або 2 менші. Поставити готові рулети в тепле місце, накрити рушником і залишити ще на 40 хв. Потім змастити: 1 жовток + 1 ч. ложка води. Випікати при 180 градусах біля 40 хв.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати маківник за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Рецепт святкового маківника і начинки (завиванець з маком)
- Святковий маківник “Макова слойка”. Спробуйте – і він стане вашим улюбленим!
Post Views: 54