закусочний торт

Чоловічий торт – закусочний, капець який смачний!

Закусочний торт - чудова альтернатива класичному солодкому, особливо доречна для чоловіків, які не дуже люблять солодощі. Хочете здивувати - приготуйте!

Закусочний торт

  • 8 штук круглих лавашів (тортильї, особливо красиві жовті з куркумою і зелені зі шпинатом), 3 яйця, 1 ст. ложка сметани, 1 ч. ложка солі, перець.
  • Крем: 300 г плавленого сиру типу янтар, 300 г майонезу, 2 зубці часнику.
  • Начинка: 2 варені філе, 300 г обсмажених печериць, 3-4 огірочки свіжі або солені.
  • Можна покласти будь-що, що ви любите: копчену шинку або ковбаску, помідори (але без соковитої серединки), подрібнені оливки, горіхи, зелень, жовтий і червоний перець.
  • Для покриття: 400 г кисломолочного сиру, 200 г м’якого масла, сіль.
  • Для декору: мисливські ковбаски, оливки, зелень, салямі (нарізка тонкими скибочками) – будь-що.

Закусочний торт – це нескінченне поле для експериментів зі смаками. Його можна робити з будь-якими начинками, головне, щоб вони не текли.

Коржі для такого торта – лаваш або тортилья, вмочена в яєчну суміш та обсмажена з обох боків. Крем – із суміші майонезу і плавленого сиру. Він має гарну консистенцію, тому лаваш м’якне, але не розлазиться. Кремом коржі потрібно покривати з обох боків тонким шаром: корж, крем, начинка, корж (змащеним боком донизу).

Для начинки все має бути порізане дрібними кубиками. Начинки можна чергувати, тоді торт буде цікавим у розрізі.

Готовий торт обгорнути харчовою плівкою і на кілька годин поставити в холодильник під гніт, щоб коржі схопилися між собою.

Далі дістати, покрити сирним кремом (сир ретельно перебити блендером до однорідної пастоподібної маси, окремо збити м’яке масло, перемішати, додати сіль, збити до однорідності). Поставити торт у холодильник, щоб крем схопився. Залишити на ніч.

Прикрашати торт краще безпосередньо перед подачею, щоб декор не підсох у холодильнику. Всі елементи краще кріпити зубочистками.

Щоб приготувати троянду з корбаси, потрібна ковбаса, нарізана дуже тонкими шматочками. Їх слід викладати на край чарки по колу, накладаючи один шматочок на інший, а тоді перевернути.

троянда з ковбаси
Як зробити троянду з ковбаси

Рецепт і фото Інни Семенюк

Радимо також інші рецепти закусочних тортів:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook