Закусочний кабачковий торт
Тісто: 3 середніх молодих кабачки (1 кг), 3 яйця, 2 ст. ложки білих сухарів, 2 ст. ложки манки, 1 ст.ложка борошна за потреби, 1 ст. ложка сметани за потреби, 1 ч. ложка суміші улюблених прянощів, сіль, чорний мелений перець за смаком.
Начинка: 2 великих помідори, 1 великий пучок зелені, 1 невелика сира морквина, 1 куряче філе, майонез за смаком, часник за смаком, оливки для оздоблення.
Кабачки середньо потерти, зцідити рідину, але без фанатизму, трішки вологи залишити. Додати яйця, сухарі, манку, спеції, добре вимішати. Суміш за консистенцією має бути, як густа магазинна сметана. Якщо тісто вийшло загусте – додати ложку сметани, якщо рідке – ложку борошна. Випікати млинці на пательні з невеликим діаметром (у мене 18 см) для зручності перевертання, оскільки вони дуже ніжні. З цієї кількості складників у мене вийшло 5 млинців товщиною десь 5-7 мм.
Помідори і зелень порізати, моркву потерти, часник подрібнити і змішати з майонезом, філе відварити і розібрати на волокна.
Зібрати торт: млинець змастити майонезом, розкласти зелень, моркву, помідори, м’ясо, накрити наступним і так до останнього. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати: