Цей рецепт шоколадного пирога – знахідка! По-перше, він дешевий: без яєць, без масла, без сметани та інших дорогих продуктів. По-друге, готується дуже просто і швидко, навіть збивати нічого треба – достатньо перемішати. А по-третє (і це головне), пиріг виходить пишний і дуже смачний, вологий, шоколадний, з насиченим смаком та ароматом.
Можна їсти як пиріг або використовувати як основу (коржі) для торта. А змінюючи основу (можна готувати як на воді, так і на молоці, соку, каві, чаю) і додаючи різні наповнювачі (горіхи, вишні, сухофрукти, ароматизатори) можна щоразу змінювати смак пирога.
Пиріг за цим рецептом виходить мегашоколадний апельсиново-горіховий, аромат та смак дивовижні, пухкий та розсипчастий. Обов’язково збережіть рецепт! Він дешевий, простий і смачний водночас – паличка-виручалочка!
Швидкий пиріг без яєць
- Форма 20/21.
- 250 г води кімнатної температури (або соку, кави, чаю, молока), 220 г борошна, 7 ст. ложок олії, 4 ст. ложки какао, 150 г цукру, 20 г ванільного цукру, 0,5 ч. ложки солі, 10 г розпушувача, цедра 1 апельсина, 100 г смажених горіхів, 1 ст. ложка коньяку або рому (можна без).
Порада
- Какао потрібно брати якісне, темне, від нього залежить шоколадний смак пирога.
- Борошна може піти на 20 г більше, усе залежить від кількості какао та борошна. Консистенція тіста має бути, як у сметани.
- Можна додавати різні добавки: вишні, горіхи, корицю, цедру, мигдалеву есенцію.
- Пиріг “З нічого” на кефірі і варенні. Дешевий рецепт на вагу золота
- Рецепт- золото: бісквіт на кип’ятку без яєць. Пишний, смачний і дешевий!