Крекерний з ківі і бананами. Коричневий крекер вмочити в молоко, викласти шар на дно форми, на нього заварний крем, слайси ківі, крекер, крем, слайси банана, повторити 3 рази, посипати тертим крекером
“Сирнік на зімно”(“Sernik na zimno”). 300 г печива (крекеру або до кави) подрібнити і змішати з 150-180 г розтопленого масла, втрамбувати на дно форми, поставити на 10хв в морозилку. Збити міксером 450 г холодного молока і 1 п. “Sernik na zimno” (сухий порошок-напівфабрикат, продають у супермаркетах) до загустіння, можна додати родзинки, поставити в холодильник на 30 хв для охолодження, зверху можна залити желе (але води давати менше, ніж вказано на упаковці).
Шоколадний з бананами. 300-400 г печива (крекеру або до кави) подрібнити і змішати з 150-200 г розтопленого масла, втрамбувати на дно форми, поставити на 10 хв в морозилку. 15 г желатину залити 100 мл води, дати набрякнути. Закип’ятити 100 г молока, 3 ст. ложки какао, 6 ст. ложок цукор, 1 хв охолодити, додати желатин, розмішати до розчинення. Збити 400 г сметани, тонкою цівкою влити шоколадну масу. На корж покласти порізані банани. Вилити сметану на корж, охолодити до застигання.
Чізкейк. 300-400 г печива (крекеру або до кави) подрібнити і змішати з 150-200 г розтопленого масла, втрамбувати на дно форми, поставити на 10 хв в морозилку. 400 г сиру збити блендером. Окремо збити 200 г сметани і 200 г цукру, додати сир невеликими порціями. Тонкою цівкою влити 20 г розтопленого желатину (заздалегідь залити його 100 мл води, дати набрякнути, розтопити). Прикрасити шаром желе, свіжими ягодами або шоколадом. Всередину можна класти порізані фрукти.
Лінивий “Наполеон”. 600 г печива “Вушка” (листкове у вигляді сердечок) викладати шарами у форму, перемащуючи заварним кремом. Зверху обсипати подрібненим печивом і поставити в холодильник на 2-4 год.
Із печива “До кави”. Печиво вмочувати в молоко або каву і викладати в форму шарами, перемазуючи сирковою масою або сметанним кремом. Дуже гарно смакує із чорносливом. Зверху посипати тертим печивом. Поставити в холодильник.
“Бите скло” з крекером. 0,5 л сметани збити з 1 скл. цукру, тонкою цівкою влити розтоплений желатин (25 г желатину залити 200 мл води, дати набрякнути, розтопити). Додати 2 п. солодкого крекеру, порізане кубиками червоне желе ()можна кілька видів, вимішати і викласти на тарілку щоб застигло.