Мармуровий торт
Форма 24 см. Бісквіт шоколадний (дуже вдалий!!!): 6 яєць, 245 г цукру, 40 г какао, 135 г олії, 100 г води, 200 г борошна, 6 г розпушувача, 6 г ванільного цукру.
Яйця і 1/2 цукру, ваніль збити на максимальній швидкості до пухкої маси. Паралельно змішати в посудині олію, воду, какао і решту цукру, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити швидкість міксера і цівкою влити гарячу суміш, опісля одразу додати борошно з розпушувачем, легенько перемішати (не довго). Випікати при температурі 170 градусів 40-50 хв. Коли бісквіт остигне, поділити на дві частини: одна – на основу, другу подрібнити в крихти.
Крем: 400 г вершків (33%), 400 г маскарпоне, 6 ст. ложок пудри, 14 г желатину швидкорозчинного, 80 мл води.
Глазур: 100 г шоколаду, 60 г вершків (гарячими вершками залити шоколад, розмішати).
Желатин залити водою і залишити, щоб набух; опісля розтопити в мікрохвильовій (не кип’ятити!). Вершки збити з пудрою, додати маскарпоне, в кінці додати розтоплений желатин. До крему додати крихти від бісквіту, все розмішати.
Покласти основу-бісквіт у кільце з ацетатною плівкою (я не змочувала бісквіт, бо з цим рецептом він виходить ідеально пухкий і мокруватий!!!). Зверху викласти масу, розрівняти і поставити у холодильник. Коли застигне, покриваємо глазур’ю.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати: