Мій фірмовий рецепт маринованої скумбрії. А яка смачна в ній цибуля!

Яка смакота ця скумбрія, особливо цибуля! У маринаді є оцет, але риба виходить абсолютно не кисла і в міру солона. А головне - ввечері приготували, а зранку вже можна їсти!

Маринована скумбрія

2 рибки (разом має бути 1 кг), 0,5 кг цибулі, 100 г оцту 9%, 150 г олії, 1 ч. ложки солі, 1,5 ч. ложки цукру, 2 ст. ложки аджики (треба магазинну, що продається у маленьких баночках, я буру аджику по-кавказьки “Руна”), коріандр (краще цілі зерна, але самому їх подавити, так набагато кращий смак та аромат), кілька лаврових листочків.
Зварити маринад з оцту, олії, солі, цукру, аджики. Води не треба! Як закипить, вимкнути і повністю охолодити! Напіврозморожену рибку почистити, помити і порізати на шматочки, без середньої кістки. Різати не дуже тонко, десь 2 см. Цибулю порізати напівкільцями, але також не дуже тоненько!
Викласти у зручну форму частину цибулі, далі частину риби. Посипати коріандром, листочок і полити холодним маринадом (половиною). Далі так само викласти решту цибулі і риби, вилити решту маринаду. Накрити кришкою і на день чи ніч у холодильник. Але! Періодично потрібно перемішувати все легенько, щоб гарно замаринувалося рибка.
Я робила ввечері і через кожну годину перемішувала (три рази) і далі ніч простояла у холодильнику. На ранок смакота готова! НЕ кисла, НЕ пересолена!
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook