Кутя з халвою
- 1 скл. пшениці, 100 г маку, дрібка солі, 3 ст. ложки меду, 0,5-1 скл. узвару (якщо любите рідшу кутю; або теплої води), 100 г волоських горіхів, 100 г родзинок, 50-100 г халви. Це порція, я готую 3-4.
Пшеницю промити і залити водою, довести до кипіння. Варити 20 хв, додати сіль і продовжувати варити ще 20 хв, помішувати кожні 10 хв. А можна пшеницю на ніч залити водою, тоді вона звариться дуже швидко. Мак промити, залити водою, довести до кипіння, варити 30 хв. Відкинути на сито, залишити, щоб повністю стекла вода. За допомогою макітри і макогона, додавши трішки цукру, перетерти до прояви молочка. Можна також змолоти на електричній м’ясорубці, але перед цим змішати мак з цукром. Родзинки залити окропом, витримати 5 хв, відцідити. Мед змішати з узваром, додати до вареної пшениці. Додати підсушені на сухій сковороді і подрібнені горіхи, родзинки, подрібнену халву (додайте спершу менше (не всю одразу) і скуштуйте).
Спробуйте також приготувати:
- Яке Різдво без пампухів? Чотири рецепти, які дісталися мені від бабусі
- Смачного вам Святвечора! Десять ідей, що приготувати на Святвечір