Пісний шоколадний пиріг
Для тіста: 300 мл завареної кави, 75 мл рафінованої олії, 180 г цукру, 40 г какао, 300 г борошна, 1 пакетик розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру.
Для глазурі: 2 ст.л. какао, 4 ст.л. цукру, 3 ст.л. води, 1 ст.л. рослинної олії, 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю.
З’єднати каву, цукор і ванільний цукор у місткості. Перемішати до розчинення цукру. Додати олію, знову перемішати. Просіяти борошно, какао і розпушувач у рідину. Перемішувати вінчиком до однорідності.
Підготувати форму 20-22 см, застелити дно пергаментом. Вилити тісто у форму. Розігріти духовку до 160 градусів. Випікати 30-35 хвилин, орієнтуючись по своїй духовці. Після випікання дати пирогу повністю вистигнути.
Для глазурі з’єднати какао, цукор і крохмаль у каструльці, перемішати. Додати воду і олію, нагрівати на середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння і варити 1-2 хвилини. Зняти з вогню і дати трохи охолонути.
Вийняти пиріг з форми, полити глазур’ю зверху. Пісний шоколадний пиріг готовий до подачі.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати:
Трюфельний шоколадний кекс із кокосом. Усе просто збити міксером!
Шоколадний пиріг з морозивом – розкіш, яку можемо собі дозволити