шоколадний пиріг

Шоколадний пиріг “З нічого” на каві (пісний)

Цей шоколадний пиріг вдається смачний, легкий, духмяний. Яєць у рецепті немає, а це навіть не відчутно.

Пісний шоколадний пиріг

Для тіста: 300 мл завареної кави, 75 мл рафінованої олії, 180 г цукру, 40 г какао, 300 г борошна, 1 пакетик розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру.

Для глазурі: 2 ст.л. какао, 4 ст.л. цукру, 3 ст.л. води, 1 ст.л. рослинної олії, 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю.

З’єднати каву, цукор і ванільний цукор у місткості. Перемішати до розчинення цукру. Додати олію, знову перемішати. Просіяти борошно, какао і розпушувач у рідину. Перемішувати вінчиком до однорідності.

Підготувати форму 20-22 см, застелити дно пергаментом. Вилити тісто у форму. Розігріти духовку до 160 градусів. Випікати 30-35 хвилин, орієнтуючись по своїй духовці.  Після випікання дати пирогу повністю вистигнути.

Для глазурі з’єднати какао, цукор і крохмаль у каструльці, перемішати. Додати воду і олію, нагрівати на середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння і варити 1-2 хвилини. Зняти з вогню і дати трохи охолонути.

Вийняти пиріг з форми, полити глазур’ю зверху. Пісний шоколадний пиріг готовий до подачі.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Радимо також приготувати:

Трюфельний шоколадний кекс із кокосом. Усе просто збити міксером!

Шоколадний пиріг з морозивом – розкіш, яку можемо собі дозволити

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook