пиріг

Шоколадний пиріг із сиром у мультиварці

Мультиварка мене не підводить: часто у ній випікаю і ніколи не пригорає! Один з моїх улюблених рецептів випічки у мультиварці - пиріг із сиром.

Шоколадний пиріг із сиром у мультиварці

  • Для шоколадного тіста: 180 г борошна, 125 г масла або маргарину, ⅔ скл. цукру,  2 яйця, 2 ст. ложки какао, 3 ст. ложки кип’ятку, 2 ч. ложки розпушувача, ванілін до смаку.
Збити з цукром масло або маргарин кімнатної температури в глибокій посудині. По одному вводити яйця і збивати. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем і какао. Суху суміш додати до яєчно-масляної суміші. Перемішати добре, щоб не було грудочок.
Влити кип’яток, перемішати міксером. Виходить в’язке шоколадне тісто.
Для сирної начинки: 300 г сиру, 1 п. ванільного цукру, 0,5 скл. цукру, 2 яйця, 1 ч. ложка куркуми (для кольору).
З’єднати сир, цукор, яйця, куркуму і ванільний цукор. Все зблендерити.
Чашу мультиварки змазати маслом. Викласти в неї шоколадне тісто, залишивши 3 столові ложки тіста (на верх). Поверху тіста викласти сирну начинку, розрівняти. Зверху викласти тісто, яке ми залишили, і розрівняти ложкою, не доходячи до країв чаші мультиварки.
Випікати пиріг мультиварці у режимі “Випічка” 60 хвилин. Залежно в кого як і скільки випікає мультиварка. Після завершення випікання відкрити кришку і дати остигнути, не виймаючи з чаші. За цей час пиріг трохи осяде, це нормально.
Коли пиріг вистигне, можна витягти акуратно за допомогою вставки-пароварки.
Цей пиріг має гарний розріз, підійде для тихого сімейного чаювання або для приймання гостей.
Рецепт і фото Богдани Крамар 
Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook