Полуничний торт із шоколадним мусом та ягідним компоте

Хочу поділитися рецептом надзвичайно ніжного, легкого, мов хмаринка, тортика із мусом на білому шоколаді та полуничним компоте.

Полуничний торт із шоколадним мусом та ягідним компоте

Бісквіт: 4 яйця, 140 г цукру, 5 г ванільного цукру, 120 г борошна, 20 г кукурудзяного крохмалю. 
Відділити білки від жовтків та покласти у дві різні посудини. До жовтків додати 70 г звичайного і 5 г ванільного цукру та збити до пишної маси. В іншій посудині збити білки, поступово всипаючи 70 г цукру, доки не побачите “дзьобики”. Окремо змішати сухі інгредієнти та просіяти. До жовтків ввести білки і перемішати за годинниковою стрілкою (не поспішати). Після того, як маса стала однорідною, у 2-3 підходи додати суху суміш. Акуратно вимішати до однорідності. Вилити у форму діаметром 18 см та випікати при 180 ОC 35-40 хв.

Мус на білому шоколаді

8 г желатину, 50 г холодної води, 80 г білого шоколаду,  65 г вершків 33-35% (1) і 80 г вершків 33-35% (2), 90 г ягід (у мене полуниця).
Желатин замочити в холодній воді та залишити набухати. З ягід зробити пюре зручним для вас способом (повинно вийти 60-65 г). Вершки (1) нагріти майже до кипіння, додати й розчинити желатин та вилити все це у посудину з шоколадом. Ретельно перемішати. Додати ягідне пюре і ще раз перемішати. Охолоджені вершки (2) збити до м’яких піків та ввести у шоколадну масу. Перемішати. Вилити в форму (кільце) діаметром 16 см, обтягнуту харчовою плівкою. Залишити в морозильній камері на 2-3 год.

Ягідне компоте

12 г желатину, 50 г холодної води, 180 г соку ягід з водою, 20-40 г цукру, 150 г ягід (у мене – полуниця).
Желатин замочити в холодній воді та залишити набухати. До соку (з водою) додати цукор та довести до кипіння (аби розтопити цукор). Охолодити (трішечки) приблизно до 70-80C, ввести желатин і перемішати до того часу, поки він повністю не розчиниться. Додати ягоди (за бажанням можна порізати). Те, що отримали, вилити у форму (кільце) діаметром 16 см, обтягнуту харчовою плівкою, охолодити до кімнатної температури та поставити у холодильник. Залишити там доти, доки не загусне та не стане повноцінним коржем.

Крем

500 г пастоподібного сиру (можна Філадельфію, але я брала м’який домашній та перетирала в блендері), 250 г вершків 33-35%, 70 г цукру, 5 г ванільного цукру. Замість вершків я всюди використовувала домашню збирану сметану.
Змішати усі інгредієнти та збити до густої однорідної маси.

Зібрати торт

Розрізати бісквіт на 3 коржі. Крем поділити на 2 рівні частини. На перший корж нанести першу частину крему та намагатися сформувати бортики по краях. На середину покласти компоте. Накрити другим коржем та нанести решту крему. Знову зробити бортики. На середину покласти шоколадний мус (його я трішки покрила кремом, щоб краще тримався бісквітний корж). Накрити третім коржем. За бажанням можна вирівняти тортик, але я цього не робила. Прикрасити. Поставити в холодильник мінімум на 4 год (у мене він там провів ніч).
Рецепт і фото Юлії Якіб’юк
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook