хліб

Шліб швидкого приготування

Простий рецепт ароматного домашнього хліба, який завжди виходить і може зберігатися в холодильнику до двох тижнів.

Хліб

  • 375 мл теплої води, 500 г борошна, 15 г свіжих дріжджів, 1,5 ч. ложки солі.

У теплій воді розвести сіль і дріжджі. Борошно просіяти, додати до дріжджової суміші. Замісити тісто вінчиком – воно має бути липким.

Накрити плівкою, зробити маленьку дірочку, залишити на 2 години в теплому місці.

Присипати стільницю борошном, викласти тісто, сформувати буханку, скласти вчетверо, витягнути і знову сформувати.

Зробити надрізи. Форму для випікання поставити в духовку, нагріти до 230°C протягом 30 хвилин.

Форму застелити пергаментом, викласти тісто. Вниз духовки поставити ємність із 300 мл окропу.

Випікати при 230°C приблизно 30–40 хвилин.

Рецепт і фото хліба Надії Тимків

Радимо також інші рецепти домашнього хліба:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook