Хліб
- 375 мл теплої води, 500 г борошна, 15 г свіжих дріжджів, 1,5 ч. ложки солі.
У теплій воді розвести сіль і дріжджі. Борошно просіяти, додати до дріжджової суміші. Замісити тісто вінчиком – воно має бути липким.
Накрити плівкою, зробити маленьку дірочку, залишити на 2 години в теплому місці.
Присипати стільницю борошном, викласти тісто, сформувати буханку, скласти вчетверо, витягнути і знову сформувати.
Зробити надрізи. Форму для випікання поставити в духовку, нагріти до 230°C протягом 30 хвилин.
Форму застелити пергаментом, викласти тісто. Вниз духовки поставити ємність із 300 мл окропу.
Випікати при 230°C приблизно 30–40 хвилин.
Рецепт і фото хліба Надії Тимків
Радимо також інші рецепти домашнього хліба:
- “Плетінка” або “Завиванець” із дріжджового тіста
- Хліб “Плетінка”. Пишний, красивий і дуже пахучий!
Post Views: 187