Щось до чаю: вісім рецептів кексів нашвидкуруч

До вашої уваги найкраща збірка рецептів кексів, на приготування яких піде не більше 10 хвилин: класичний, дешевий, на майонезі, на згущенці, на кефірі, з горіхами, шоколадом та кольоровий.
  1. Кекс “Столичний” з родзинками

170 г м’якого масла, 170 г цукру, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі, 3 яйця, 170 г родзинок, 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача.

170 г м’якого вершкового масла, 170 г цукру, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі – все збити міксером. Додати 3 яйця по одному і продовжити збивати міксером. Додати 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача (обов’язково просіяти), додати 170 г помитих і просушених родзинок. Змішати усі інгредієнти разом. Випікати при 170 ОС 1 год 15 хв.

2. Дешевий кекс на кисляку

4 яйця, 1 скл. цукру збити, додати 0,5 л кислого молока, 200 г маргарину (розтопленого), 1 ч. ложку соди (погашеної оцтом). Борошна додати стільки, щоб тісто було, як густа сметана. Додати родзинки, цукати, кусочки шоколаду за бажанням.

3. Кекс на майонезі

200 г майонезу, 3 яйця, 7 ст. ложок борошна, 6 ст. ложок цукру, 1 п. розпушувача, 1 п. ванільного цукру.

Усе збити. За бажанням додати родзинки і цукати. Пекти 30-35 хв при температурі 180 ОС.

4. Кекс на кефірі

2 яйця, 500 г кефіру, 100 г маргарину, 3 ст. ложки смальцю, 1 ч. ложка соди погашеної оцтом, 3,5 скл. борошна, ваніль, родзинки, горіхи, мак за смаком.

Усе збити. Випікати при температурі 180 ОС.

5. Кекс із горіхами і шоколадом

3 скл. борошна, 0,5 ч. ложки соди погашеної оцтом, 200 г масла, 2 скл. цукру, 100 г. горіхів, 5 яєць, 1 скл. сметани, 100 г чорного шоколаду, 100 г білого шоколаду.

Яйця збити з цукром і додати решту інгредієнтів. Шоколад і чорний і білий порізати на шматочки і теж додати до тіста, розмішати і випікати.

6. Кекс “12 ложок”

3 яйця, 12 ст. ложок цукру (можна менше), 12 ст. ложок олії, 12 ст. ложок молока або кефіру або йогурту, 12 ст. ложок борошна, 1 п. (18 г) розпушувача.
Все змішати, вилити в форму, пекти при 180 ОС 40 хв. Можна половину тіста вилити, а до половини додати 2 ст. ложки какао і один різаний апельсин/2 мандарини/банани. А потім той другий вилити на перший.

7. На згущеному молоці

1 б рідкого згущеного молока (360 г), 3 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки сметани, 1\4 ч. ложки соди (погасити оцтом), борошна стільки, скільки візьме тісто, щоб вийшло як густа сметана.
Усе збити. Випікати в духовці 40-45 хв. Додати по бажанню горіхи, родзинки, курагу. А ще смачніше, коли посипати саму форму горіхами і влити тісто.

8. Кекс кольоровий

2 скл. борошна, 250 г маргарину, 1,5 скл. цукру (пудри), 6 яєць, 2 ст. ложки рафінованої олії, 2 ч. ложки розпушувача. А також: 0,5 скл. маку, 0,5 скл. кокосової стружки, 2 ст. ложки какао.
Збити маргарин із цукром, додати по 1 жовтку. Коли маса стане однорідною, поступово додавати просіяне борошно з розпушувачем, олію до однорідності. Додати окремо збиті до стійкості білки, акуратно перемішати. Розділити на 3 частини, у кожну окремо додати мак, стружку і какао. Викладати у форму шарами або по ложці різного тіста. Випікати до готовності.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook