Полуницю помити. Потрібно мити порціями і швидко, щоб не насичувалась водою.
Після промивання викласти на паперовий рушник. Дати хвилин 20 полежати, щоб стекла вода і вона трохи підсохла.
Потім видалити у полуниці хвостики, розрізати кожну на навпіл. Викладати в ємність перший шар розрізом вгору, добре посипати цукром, другий шар розрізом вниз. І зверху все посипати добре цукром.
Ємність вкрити пакетом для формування брекета. Коли все зроблено, зав’язати пакет. І поставити в морозилку. Через кілька діб можна вийняти пакет з полуницею з ємності і поставити в морозилку просто в пакеті.
Виходять зручні порційні квадратні пакети. Що дозволяє економити місце в морозилці, бо усе розміщуються максимально щільно одне до одного.