Кухня Рецепти

Що може бути краще, ніж випити ввечері склянку ароматного глінтвейну? Ось рецепт

Найкращий напій для прохолодного осіннього або зимового вечора – це, безумовно, глінтвейн. Він теплий, ароматний, чудово зігріває і злегка п’янить. А ще глінтвейн прекрасно виганяє застуду з організму! І найкраще розслабляє після напруженого дня.

29.10.2020 10:28

Глінтвейн

250 мл червоного сухого вина, 150 мл води, 1 яблуко, 1 апельсин, 2 ст. ложки меду, 1 ст. ложка чорного чаю, гвоздика, кориця, аніс, кардамон, мускатний горіх, імбир.

У каструлі довести воду до кипіння, додати чай і спеції, влити вино. Додати половину порізаного яблука і половину апельсину (решту фруктів порізати і покласти у склянки). Довести майже до кипіння, але в жодному разі не кип’ятити. Накрити кришкою і дати постояти 5-10 хв. Через сито налити глінтвейн у склянки (залити порізані фрукти), додати меду до смаку.

Спробуйте також приготувати:

П’ять смачних рецептів приготування глінтвейну

Замість ковдри – глінтвейн, пунш, грог і гльог