Торт з вишнею і сирним кремом
Бісквіт
- 6 яєць, 170 г цукру, 1 п. киселю 40 г зеленого яблучного, 80 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача. Можна додати барвник для більш насиченого кольору.
Білки збити з цукром. Додати жовтки, збити. Додати борошно, кисіль, розпушувач і легенько вимішати. Пекти при 160-170 40 хв. Орієнтуватися на свою духовку. Як вистигне, розрізати на 3 частини. Просочити при складанні цукровим сиропом (рецепт бісквіта Лілії Цвіт)
Крем
- 900 г сиру м’якого, 500 мл сметани (у мене свіжа сепараторна) або жирних вершків, 300 г цукру або пудри.
Сир перебити блендером, щоб не було грудочок і була гарна однорідна маса. Сметану збити з цукром, додати сир. Легенько збити або гарно вимішати.
Вишневий прошарок
- 0,5 л вишень у своєму соку, 1 п. вишневого желе.
Вишні відцідити. Розділити на дві частини у дві форми, застелені плівкою. Желе розвести у 350 мл гарячої води. Залити вишні. Залишити до повного застигання. Бажано робити напередодні.
Сироп для просочування
- 60 мл води, 1 ч. ложка цукру.
Крем-чіз для покриття
- 350-400 г кисломолочного сиру, 150 г цукрової пудри, 250 г масла, 30 г згущеного молока.
Масло збити з пудрою. Сир з згущонкою збити блендером до однорідної маси. З’єднати разом. Вимішати. Можна вирівнювати.
Складати торт у формі: бісквіт, крем, прошарок з вишнями, крем, бісквіт, крем, прошарок з вишнями, крем, бісквіт. Прикрасити за власним бажанням. В мене крем-чіз, шоколадна глазур.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Вам також буде цікаво дізнатися:
- Словник кондитера. Як називаються начинки у мусових тортах
- Торт “Наполеон” з кремом “Дипломат”, малиновим та смородиновим компоте
Post Views: 26