шоколадний торт

Шоколадний торт: усі дякують за рецепт!

Цей шоколадний торт - бомбічний! Ну дуже смачний, готується просто, з'їдається швидко і на ура! Приготуйте - потім подякуєте за рецепт!

Шоколадний торт

  • Форма 25Х30 см. 
  • Об’єм склянки – 250 мл.
  • Шоколадні коржі: 4 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки сметани, 200 г масла або маргарину, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка кориці меленої, 4 ст. ложки какао, 1 ч. ложка соди, погашеної оцтом.
Яйця збити з цукром, додати розтоплене масло та сметану, знову збити. Додати сухі інгредієнти, добре вимішати, можна і міксером, вкінці додати соду. Розділити на три коржі та випікати при 180 °С приблизно 10 хв, орієнтуватися по своїй духовці.
Коли коржі охолонуть, розрізати їх на дві частини, так тортик виходить вищий, але менший за розміром: на фото видно, що коржів 6. Коржі виходять вологими, просочувати їх не потрібно.
  • Крем: 400 г сметани, 5 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка лимонного соку.
Сметану та інші компоненти збити до пишного стану.
Якщо сметана не збивається, то потрібно додати загущувача сметани 1 п.
Зібрати торт та дати настоятися 2 год (хоча ми вже насолоджувалися вже через 1 год). Рецепт дійсно дуже простий та смачний.
Рецепт і фото Іванни Миронюк
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook