Шоколадний торт
- Форма 25Х30 см.
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Шоколадні коржі: 4 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки сметани, 200 г масла або маргарину, 1 скл. борошна, 1 ч. ложка кориці меленої, 4 ст. ложки какао, 1 ч. ложка соди, погашеної оцтом.
Яйця збити з цукром, додати розтоплене масло та сметану, знову збити. Додати сухі інгредієнти, добре вимішати, можна і міксером, вкінці додати соду. Розділити на три коржі та випікати при 180 °С приблизно 10 хв, орієнтуватися по своїй духовці.
Коли коржі охолонуть, розрізати їх на дві частини, так тортик виходить вищий, але менший за розміром: на фото видно, що коржів 6. Коржі виходять вологими, просочувати їх не потрібно.
- Крем: 400 г сметани, 5 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка лимонного соку.
Сметану та інші компоненти збити до пишного стану.
Якщо сметана не збивається, то потрібно додати загущувача сметани 1 п.
Зібрати торт та дати настоятися 2 год (хоча ми вже насолоджувалися вже через 1 год). Рецепт дійсно дуже простий та смачний.
Рецепт і фото Іванни Миронюк
Радимо також приготувати:
- Торт “Шоколадне пташине молоко”. Його смак вражає!
- Шоколадний торт з малиною – ідеальне поєднання малини і шоколаду