Торт з кавовими коржами, карамеллю і ягідною начинкою

Це рецепт не просто торта, а гарного настрою! Кавові коржі, ніжний крем, карамель та бруснична кислинка – цікаве поєднання, яке не залишить вас байдужими і точно покращить настрій!

Торт з кавовими коржами, карамеллю і ягідною начинкою

  • Форма 18 см. Бісквіт: 5 яєць, 170 г цукру, 165 г борошна, 5 г розпушувача, дрібка солі, 50 г масла, 30 г какао, 1 ст. ложка розчинної кави, 4 ст. ложки окропу.

Яйця з цукром збити до пишної маси, у два підходи досипати борошно з розпушувачем, сіллю та какао. Перемішати. Ввести в масу розтоплене масло та заварену каву, акуратно вимішуючи лопаткою. Поділити тісто на 2 рівні частини і випікати 2 коржі у формах 18 см 40-45 хв при температурі 180 ОC.

  • Бруснична начинка: 150 г брусничного пюре, 100 г цукру, 10 г кукурудзяного крохмалю, 20 г води.

Бруснична пюре з цукром нагріти, додати крохмаль, розчинений у воді, та дати покипіти 1 хв. Зняти з вогню та охолодити.

  • Карамель: 225 г цукру, 65 г води, 90 г вершків від 33%, 90 г масла.

Цукор з водою поставити на невеликий вогонь та кип’ятити, не помішуючи, до легенького бурштинового кольору. Важливо стежити за процесом, щоб не переварити сироп, адже тоді карамель матиме смак паленого цукру. Зняти сироп з вогню і додати гарячі вершки, ретельно перемішати. Ввести масло, знову перемішати. Залишити охолоджуватись.

  • Крем (можна будь-який, головне – густий): 150 г вершків від 33%, 100 г білого шоколаду, 350 г вершкового сиру, 70 г цукрової пудри.

Нагріти вершки, розтопити в них шоколад. Залишити в холодильнику мінімум на 4 год (краще на ніч). Збити охолоджену масу з сиром та цукровою пудрою.

  • Просочування коржів: 100 г води, 0,5 ч. ложки кави, 1 ч. ложка цукрової пудри.
Скласти торти. Кожен корж розрізати на два (щоб утворилось 4 коржі). Карамель поділити на 2 частини. Корж+просочування, шар крему+бортики, частина карамелі, корж+просочування, крем+бортики, бруснична маса, корж+просочування, крем+бортики, карамель, корж+просочування.

Рецепт і фото Юлії Якіб’юк

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook