Мегафруктовий торт “Гра смаків” з ягідними прошарками

У цьому торті поєдналися всі смаки літа: чорничний та персиковий прошарок і малиновий крем. Тільки погляньте, який він красивий у розрізі!

Мегафруктовий торт “Гра смаків”

Форма 24 см, склянка – 250 мл. Тісто шоколадне: 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 3-4 ст. ложки какао, 1 ч. ложка амонію + оцет.
Збити білки з цукром, додати жовтки та гарно ще збити. Додати борошно з какао, перемішати, додати амоній з оцтом. Вилити у форму роз’ємну (на низ пергамент) і пекти при 170-180 ОС  30-35 хв.(щоб серединка була спечена, перевіряти паличкою). Вистудити у формі та розрізати навпіл.
Жовте тісто: 5 яєць, 200 г цукру, 70 г крохмалю, 70 г борошна, ваніль, 1 ч. ложка розпушувача.
Білки і цукор збити, додати жовтки і продовжувати збивати. Далі додати крохмаль та борошно з розпушувачем та перемішати. Вилити у форму і пекти десь 35-40 хв (перевірити паличкою). Вистудити і розрізати навпіл.
У мене три ягідні прошарки: чорниця, персик, малина (полуниця). Два види ягід заливала у форми і охолоджувала і один середній (малина) просто додавала до крему ягоди, які проварила з цукром і перетерла через ситечко. Додала розтоплений желатин. Можуть бути будь-які ягоди, які є.
На кожний ягідний шар потрібно: 250-300 г ягід, 150 г цукру, 1 п. 25 г желатину + 100 г води.
Ягоди проварити з цукром та збити блендером. Додати розтоплений желатин та розмішати. Залити у форму, де пекли корж, і щоб гарно застигло.
Крем: 250 г кисломолочного сиру перебити блендером, 600 г сметани, 200 г цукру (на свій смак), ваніль, 25 г желатину + 120 г води.
Сметану збити з цукром і ваніллю. Вмішати перебитий сир та влити розтоплений желатин. Гарно все перемішати. Трішки крему відібрати на малиновий шар (до крему додати малинове пюре з желатином і перемішати).
Зібрати торт: жовтий корж, крем, чорничний шар з холодильника, крем, шоколадний корж, малиновий крем, шоколадний корж, крем, персиковий шар з холодильника, крем, жовтий корж. Збирала я у роз’ємному кільці і використовувала ацетатну плівку. Поставити на ніч у холодильник і потім прикрасити на свій смак.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook