Пляцок “Люкс”. Рецепт господині з Івано-Франківщини

А ви знаєте, які смачні пляцки готують на свята на Івано-Франківщині? Ось один рецептів від тамтешньої господині!

Пляцок “Люкс”

Тісто: 8 жовтків (білки розділити на 3-2-3), 1 скл. цукру, 250 г маргарину, 3 скл. борошна, 1 п. розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
З перелічених інгредієнтів замісити тісто і розділити його на 3 частини. 1 частину розкотити на форму і по сирому тісту посипати 1 скл. різаних горіхів (я давала арахіс смажений) і зверху викласти піну з 2 білків, збитих у стійку піну з 1 ст. ложкою цукру. Пекти при 180 ОС близько 60 хв.
Другу частину тіста так само розкотити на форму, додати 1 скл. маку запареного попередньо на 10 хв і втертого з 0,5 скл. цукру. Додати 1 яйце, 1 ч. ложку розпушувача. Викласти на корж. Зверху піну з 3 білків, збитих з 1 ст. ложкою цукру.
Третю частину розкотити, викласти зверху 300-400 г кураги (попередньо залити кип’ятком на 10 хв, обсушити паперовим рушником і порізати соломкою). Зверху піну з 3 білків, збитих з 1 ст. ложкою цукру.
В оригіналі йде крем з масла з вареним згущеним молоком. Я робила крем “Пломбір”.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook