Салат з тунцем у вигляді рулета
3 яйця, 70 г сиру, 2 моркви, 2 картоплини, 1 банка тунця, 100 г майонезу, спеції: сіль, перець – за смаком.
Яйця, моркву, картоплю відварити, охолодити та почистити. На робочу поверхню викласти харчову плівку. На неї рівномірно викладаємо у формі прямокутника потертий на дрібній терці яєчний жовток (у мене прямокутник розміром приблизно 27*17 см). Зверху покриваємо сіточкою майонезу.
Другий шар – потертий на дрібній терці твердий сир (у мене «Гауда»), знову сіточка майонезу.
Третій – потерта на дрібній терці морква (шар моркви має не доходити до верхнього і нижнього країв на 1 см). Знову сіточка майонезу.
Далі – картопля, потерта на дрібній терці і сіточка майонезу (вона теж трохи має не доходити до верхнього і нижнього країв). Далі – потерті на дрібній терці білки, сіточка майонезу. Посередині прямокутника останнім викладаємо подрібнений виделкою консервований тунець (я пропередньо злила з нього олію).
Допомагаючи собі плівкою, спочатку загортаємо до середини нижній край, тоді верхній, формуючи рулет. Обгортаємо ще одним шаром харчової плівки, трохи ущільнюємо рулет і кладемо до холодильника мін. на 4 год. (бажано на ніч). Перед подачею розгортаємо, ріжемо акуратно на порційні шматки (салат дуууже ніжний) і прикрашаємо за бажанням.
Готувала@viktoriyaisayenko
Спробуйте також приготувати: