Солона карамель для тортів і будь-яких десертів – це любов з першої ложки

За цим рецептом карамель вдасться з першого разу! А яка вона смачна, тягуча! До будь-якого торта чи десерту!
Багато господинь боїться братися за приготування карамелі: будьмо відверті, не завжди вона вдається. Але таким спокусливий цей смак – солоної карамелі… Тож для вас рецепт, за яким карамель вдасться з першого разу. Рецепт перевірений, від господині!

Солона карамель для тортів і будь-яких десертів

  • 400 г цукру, 150 мл вершків (30% я брала) або сметани, 0,5 ч. ложки солі, 50 г масла холодного.
На плиту поставити каструлю із товстим дном, висипати цукор не мішаючи, дивитися, поки із країв не починає топитися цукор, тоді акуратно дерев’яною ложкою час від часу помішувати до повного розчинення цукру. Тепер увага! Обережно! Коли все розчиниться, влити поступово вершки у два етапи і гарно швидко перемішати. Буде сильно бурлити, але це ненадовго. Тоді влити решту вершків і знову помішати. Дати сіль і масло, ще варити 2-3 хв. Можна додати ванільний цукор чи ванілін за бажанням.
Якщо потрібно до торта ,,Снікерс” додаю 220 г арахісу підсмаженого. Карамель виходить густа і дуже смачна – пальчики оближеш! Підійде для будь яких десертів.
Авторський рецепт Мар’яни Бородовської
Радимо також випробувати інші перевірені рецепти карамелі від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook