Секрети дріжджового тіста

Коли замішуєте дріжджове тісто, пам’ятайте, що всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, тому їх потрібно зарання вийняти з холодильника.

Найголовніша умова смачних пирогів – пишне тісто, яке гарно зійшло. Аби воно вдалося, треба пам’ятати, що:

Борошно для тіста необхідно просіяти: з нього видаляються сторонні домішки, і воно збагачується киснем.

Коли замішуєте дріжджове тісто, пам’ятайте, що всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, тому що продукти, які щойно з холодильника, сповільнюватимуть процес збільшення в об’ємі тіста.

Для дріжджового тіста рідина завше повинна бути підігрітою до 30-35 оС, тому що дріжджові грибки в рідині, яка має більш низьку або високу температуру, втрачають свою активність.

Коли місите тісто, руки мають бути сухими.

Перш ніж поставити пиріг у духовку, дайте йому підійти протягом 15-20 хвилин.

У тісто (дріжджове або прісно-здобне) найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, тому що розтоплене погіршує структуру тіста.

Пироги, приготовані на молоці, смачніші та пахучіші, шкірочка після випікання блискуча, з красивим кольором.

Соду й ваніль у тісто краще недосипати, ніж пересипати.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook