Ябчанка (поливка, полявка – у різних регіонах назва різна)
Рецептом поділилася Лариса Пошпур
- Яблука сорту пеперівка або інші ароматні кисло-солодкі яблука ранніх сортів (приблизно 800 г), молоко (приблизно 150 мл), сметана (приблизно 150 мл), борошно або пудинг (приблизно 2 ст. ложки), цукор, ваніль, кориця.
Почищені яблука порізати дрібними кубиками, залити водою, щоб ледь покрила яблука, поставити варити на 20-30 хв. Запах при варінні неймовірний! Взяти трошки молока (можна і води), розвести його навпіл зі сметаною, додати трішки кориці чи ванільного цукру і борошна (або порошку пудингу). Добре збити вінчиком.
Яблука посолодити на свій смак і тонкою цівкою влити борошняну суміш, помішувати, щоб не було грудочок. Можна перемолоти блендером. Проварити ще 2-3 хв і готово. За густиною має бути як манна каша.
Радимо також приготувати пиріг з яблуками за іншими перевіреними рецептами:
- Недорога випічка нашвидкуруч: шарлотка, медовик, бісквіт, коврижка
- Пухка шарлотка з яблуками. Секрет – у гарячому молоці
Post Views: 279