рогалики

Рецепт тіста для рогаликів

Це, мабуть, один з найкращих рецептів тіста для рогаликів. До речі, його можна заморожувати: після розморожування воно таке ж, як свіже.

Рогалики

  • 400 г масла або маргарину або смальцю (не розтоплювати!), 200 г сметани, 100 г дріжджів, 3 яйця, 900 г борошна (+/-), 20 г ванільного цукру, 0,5 ч. л. солі. Цукру не давати!
  • Начинка: повидло, горіхи, вишні.

У сметані розвести дріжджі, додати яйця, ванільний цукор, сіль і масло, потім поступово всипати борошно і замісити м’яке тісто. Розділити тісто на 8 частин і покласти в морозильну камеру на 30 хвилин.

Якщо лежало тісто 30 хв, то розкочувати зразу, а якщо довго лежало – лишіть на ніч в холодильнику або на кухні на 2 год.

Розкачати кожну частину у круглий пласт, поділити на трикутники, викласти начинку, сформувати рогалики. Змастити яйцем і посипати цукром або після випікання — цукровою пудрою.

Випікати при 180–200°С приблизно 15 хвилин. Тісто можна заморожувати для подальшого використання.

Рецепт і фото Тетяни Мельник

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook