Рогалики
- 400 г масла або маргарину або смальцю (не розтоплювати!), 200 г сметани, 100 г дріжджів, 3 яйця, 900 г борошна (+/-), 20 г ванільного цукру, 0,5 ч. л. солі. Цукру не давати!
- Начинка: повидло, горіхи, вишні.
У сметані розвести дріжджі, додати яйця, ванільний цукор, сіль і масло, потім поступово всипати борошно і замісити м’яке тісто. Розділити тісто на 8 частин і покласти в морозильну камеру на 30 хвилин.
Якщо лежало тісто 30 хв, то розкочувати зразу, а якщо довго лежало – лишіть на ніч в холодильнику або на кухні на 2 год.
Розкачати кожну частину у круглий пласт, поділити на трикутники, викласти начинку, сформувати рогалики. Змастити яйцем і посипати цукром або після випікання — цукровою пудрою.
Випікати при 180–200°С приблизно 15 хвилин. Тісто можна заморожувати для подальшого використання.
Рецепт і фото Тетяни Мельник
Радимо також приготувати:
- Пісні рогалики. Без масла, маргарину і яєць
- Рогалики на мінеральній воді: рецепт – люкс!
- Рогалики на олії (дріжджове тісто, якому не треба сходити)
Post Views: 224