Польський кекс із крихтами – дуже цікавий у розрізі!

Якщо ви любите оригінальну випічку, кекс із крихтами - це те, що вам треба! Він дуже смачний і цікавий у розрізі. На святковому столі замінить торт!

Такий польський кекс називають “Із крихтами”. Особливий він тим, що для нього окремо готують шоколадне тісто і масляні крихти. У результаті кекс має дуже цікавий розріз і ніжний смак. Можна навіть замость торта на десерт приготувати!

Рекомендуємо приготувати цей оригінальний кекс із крихтами. А якщо бажаєте приготувати десерт на святковий стіл замість торта, можете покрити його і прикрасити кремом.

Польський кекс із крихтами

  • Форма 25Х10Х10 см.
  • Для темного тіста: 3 яйця, 200 г цукру, 200 г кефіру, 100 г варення, 60 г какао, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту.
  • Для крихт: 125 г масла, 50 г цукру, 1 яйце, 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача.

Для темного тіста яйця з цукром збити міксером до розчинення цукру і пишної маси. Додати кефір, варення (смородиновий джем), збити. Додати соду, погашену оцтом. Просіяти какао, перемішати міксером.

Для крихт до борошна додати розпушувач і цукор, перемішати. Додати масло, посікти ножем або потовкти товкачем для картоплі. Додати яйце, далі перетерти, щоб утворилися крихти.

У застелену форму вилити шоколадну масу, рівномірно викласти крихти. Втопити крихти ложкою у тісто, злегка перемішати, але не сильно. Випікати при 180 ОС 50 хв, готовність перевірити шпажкою. Готовий кекс дістати з форми й охолодити.

Шоколадне тісто виходить дуже ніжне, а завдяки крихтам пиріг має структуру кексу. Виходить м’якенький, вологий, ніжний і дуже смачний кекс!

Рецепт Лілії Цвіт, пекла і фотографувала Валентина Янчук

Радимо також інші цікаві рецепти кексів:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook