Кухня Рецепти

Шоколадний медовик. Надзвичайно м’який і ніжний

Це найніжніший і найсмачніший медовик, який коли-небудь пробувала. Абсолютно кожен гурман повинен його спробувати! Він надзвичайно м’який.

10.08.2020 12:02

Шоколадний медовик 

Для тіста: 2 ч. ложки какао, 1 скл. цукру, 50 г масла, 3 яйця, 2 ст. ложки меду, 3 скл. борошна, 2 ч. ложки соди.

Змішати какао, цукор, яйця і масло. Добре розтерти, додати мед і соду (погасити). Все це поставити на 10 хв. на парову баню, постійно помішувати. Зняти. Додати борошно. Поставити в холодильник на 2 год. Тісто поділити на тонкі шматочки. Випікати при температурі 180 С до рум’яності.

Для крему: 0.7 л молока, 400 г масла, 0.5 скл. борошна, 1 скл. цукру, 2 яйця. 

Борошно і яйця розвести невеликою кількістю молока. Те, що залишилося молоко довести до кипіння. Додати туди борошно з яйцями, ще раз довести до кипіння. Збити масло і цукор, поступово ввести заварну масу і все добре збити до легких піків. Коржі змастити кремом. Поставити в холодильник на 6 год.

Для шоколадної глазурі: 1 ст. ложка сметани, 1 ст. ложка масла, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки какао. Все змішати і варити до кипіння.

Рецепт і фото: Тетяна Калитюк