Кільце «Сирна хитрюга»

Вигляд такого рулету не залишить байдужим нікого. А сирно-медова начинка логічно продовжить перше неймовірне враження про цю випічку.

Інгредієнти:
для тіста: борошно – 3 склянки; молоко – 150 г; цукор – 4 ст.л.; яйця – 2 шт.; дріжджі сухі – 11 г; сіль, мелений мускатний горіх – до смаку;
для начинки: сир – 250 г; мед – 2 – 3 ст. л., кориця.

Дріжджі розвести в невеликій кількості теплого молока, додаючи чайну ложку борошна і цукор. Залишити хвилин на 15. Тепле молоко змішати з рештою цукру, сіллю, мускатним горіхом, додати яйця, всипати просіяне борошно і влити молоко з дріжджами. Тісто перемішати, щоб не утворилося грудочок, потім викласти на посипану борошном дошку і вимішувати ще кілька хвилин. Накрити серветкою і залишити в теплому місці на 20 – 30 хвилин.

Для начинки розім’яти виделкою сир і змішати з медом та корицею.

Тісто розкачати пластом завтовшки не більш як 5 мм у прямокутник 40х30. Найзручніше розкачувати тісто на самому краєчку столу, щоб воно звисало і таким чином витягувалося під власною вагою. Начинку рівномірно розподілити по поверхні тіста з допомогою ножа чи пласкої лопаточки. Краї залишити вільними (без начинки) приблизно на 1 – 2 см. Скрутити в тугий рулет. Потім з’єднати кінці рулету, щоб у вас вийшло кільце. Щоб кінці не роз’єдналися, попередньо змастіть їх білком, а потім защипніть і розрівняйте пальцями утворений шов. Перекладіть кільце на змащену маслом і посипану борошном бляшку.

Через кожні 2 – 3 см діаметру кільця гострим ножем зробіть глибокі надрізи (на 2/3 товщини кільця). Кожну надрізану частину вивернути назовні, притиснути й розправити, щоб було видно красивий малюнок розрізу. Рулет змастити яйцем і залишити приблизно на 20 хвилин. Потім випікати при температурі 200 оС приблизно 30 хвилин. Готовність рулету перевірити дерев’яною шпажкою – тісто не має прилипати. Рулет дістати з духовки, накрити серветкою, щоб пиріг відпочив.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook