Шоколадний бісквіт для торта. Такий смачний, що можна їсти без крему

Це мій улюблений шоколадний бісквіт! Він чудово підходить для приготування торта, але такий смачний, що його можна їсти навіть без крему.

Шоколадний бісквіт

Форма 26 см. 0,5 скл. какао, 1/3 скл. окропу (або молока або 50/50), 3 яйця, близько 1,5 скл. борошна, 3 ст. ложки крохмалю, 1 п. 18 г розпушувача, 120 г масла, 1 скл. цукру, 100 г темного шоколаду, дрібка солі, 1 п. ваніліну.

Для крему: 200 г масла, 1 банка вареного згущеного молока, 3 ст. ложки какао (збити).

Для просочення коржів: 180 мл міцної солодкої кави, 2 ст. ложки коньяку або бренді або кавового лікеру (можна більше).

Какао просіяти і змішати з окропом, додати частину цукру, сіль. Масло розтопити з шоколадом, змішати з какао і окропом. Яйця збити з рештою цукру до пишності. Просіяти борошно, крохмаль, змішати їх з розпушувачем, ваніліном і яйцями. Змішати всі інгредієнти, збити до густого однорідної маси і ще трохи позбивати міксером. Тісто виходить приблизно, як на млинці, тобто від віничка малюнок залишається, але швидко розходиться.

Духовку розігріти до 180 ОС. Форму вистелити фольгою або пергаментом. Намазати маслом тільки дно, бортики не треба. Викласти тісто, випікати близько 1 год (до сухої зубочистки). Перші 25 хвилин не відкривати духовку. Тісто піднімається в два рази.

Після випікання залишити корж на 15-20 хвилин в формі, потім вийняти, зняти фольгу і остудити на решітці. Залишити на ніч. Наступного дня обрізати трохи краї (якщо плануєте перемазувати кремом і робити торт), якщо край не зрізати, він буде ламати коржі при розрізанні. Але якщо плануєте їсти без крему, можна нічого не обрізати, а просто порізати на шматочки.

Для приготування торта розрізати корж на 3 рівні частини. Просочити охолодженим сиропом кожен корж і змастити кремом.

Рецептом поділилася Ірина Гусак

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook